Dennis van Amerongen

Dennis van Amerongen wordt geboren in 1976 en is daarmee de jongste telg van Xing FM. Hij ziet het levenslicht in de, volgens hem zelf, mooiste stad van de wereld: Doetinchem. Al van kinds af aan is Dennis groot voetbalfan en zo komt hij op 16 jarige leeftijd in contact met de sportredactie van Radio Doetinchem.

Binnen een week is al duidelijk dat zijn ambitie verder gaat dan alleen de sportredactie en kruipt hij ‘achter de knoppen’ tijdens het dagelijkse actualiteitenprogramma Dwars Door Doetinchem. Dat gaat hem zo goed af dat hij al snel zijn eigen programma mag maken. In eerste instantie non-stop, daarna gepresenteerd.

Als Radio Doetinchem haar naam wijzigt in Radio IJsselstad en een volledig gepresenteerde dagprogrammering krijgt, wordt Dennis gevraagd of hij op werkdagen invulling wil geven aan de uren tussen 14.00 en 16.00 uur en aan de Top-40, de wekelijkse hitlijst van Radio IJsselstad. Dit doet hij twee jaar lang totdat hij gaat studeren in achtereenvolgens Utrecht en Arnhem.

Tijdens zijn studie blijft hij de Top 40 presenteren en doet hij ook een jaar lang live-verslag van Graafschap wedstrijden, totdat een grote groep medewerkers het vertrouwen opzegt in het bestuur van de omroep. Om zijn hobby in stand te houden gaat hij daarom aan de slag bij de lokale omroep van Zevenaar, Favoriet FM.

In 2003 keert Dennis weer terug bij de lokale omroep van Doetinchem, inmiddels Stadsradio Doetinchem geheten. Ook nu presenteert hij weer de hitlijst (citychart) en neemt plaats in de sportredactie voor zowel de radio- als televisietak van het station. In 2005 stopt Stadsradio, waarna Dennis nog een aantal sportpresentatieklussen doet bij Graafschap TV, een zender voortgekomen uit de Doetinchemse lokale omroep.

Ondertussen is Dennis al jaren graag geziene DJ in het Achterhoekse uitgaanscircuit en een ‘bekende horecakop’ in Doetinchem. Zijn liefde voor de horeca gaat zo ver dat hij in 2008 mede-eigenaar wordt van het Doetinchemse sport- en feestcafé Hattrick, alwaar hij nog altijd wekelijks de muzikale scepter zwaait.

Dennis is te horen op Xing FM…

Vraag? Opmerking? Verzoekplaat? Mail Dennis van Amerongen:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht