Peter Vos

Peter Vos is een ouwe rot in het radiovak. Zijn carriere begint in 1971. Hij neemt dan deel aan het Eerste Nationale Disc Jockey Concours in Rosmalen, met in de jury o.a. Eddie Becker. De jongste deelnemer (13 jaar) eindigt als nummer 73 (van de 74 deelnemers!), en winnaar wordt niemand minder dan Frits Ritmeester (later bekend onder de naam Frits Spits).

Peter maakt vanaf 1972 enkele programma’s als gast-dj voor Radio Veronica, Tot een vaste aanstelling komt het niet, in een persoonlijk gesprek legt Rob Out uit dat Veronica een aflopende zaak is.

Peter doet vanaf 1976 meer radio-ervaring op bij de ziekenomroep ORVA in ‘s- Hertogenbosch, eerst als programmatechnicus, later ook als presentator. In die tijd werkt hij inmiddels ook al in een aantal discotheken en trekt hij met een eigen drive-in show het hele land door.

Wanneer Keizerstad FM (toen nog Radio Keizerstad) een anderhalf jaar bestaat sluit Peter zich aan bij de enthousiaste groep radiomakers. Het piratenvirus neemt steeds ernstigere vormen aan, want hij gaat ook werken voor o.a. Neerlandio (Nijmegen), Contact FM (Nijmegen), Radio Centraal (Den Bosch) en BAKO Radio (Lommel Kolonie België). inmiddels werkt Peter dan ook legaal, in zijn eigen studio aan huis maakt hij radioprogramma’s vooral voor de Vlaamse markt. Ook werkt hij voor LFM 105 en de internetstream Radio Mi Amigo 192 en in Spanje voor Radio Mi Amigo 100.9 FM en 107.1 FM.

Vandaag hoor je Peter bijvoorbeeld elke werkdag tussen 10 en 12 op het snelstgroeiende radiostation van het web, XING FM.

Onze show draait dan wel veel gouwe ouwe hits, dat wil niet zeggen dat we niet met onze tijd meegaan. Volg Peter Vos nu ook op Facebook.

Vraag? Opmerking? Verzoekplaat? Mail Peter Vos:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht